Happy Together

trump-clintonsNu de Verenigde Staten op de rand van een tweede Civil War lijken te staan, is het goed om even in de oude doos te kijken hoe leuk het tussen de Trumpjes en de Clintons is geweest. Het is 2005, de bruiloft van The Donald met Melania, en het ziet er uit als BFF’s.

Een verkiezingsrace in de V.S. brengt in de regel niet het meest fijnzinnige van de mens naar boven, maar deze campagne was echt buitencategorie, met dank aan een narcistische psychopaat die alle wetmatigheden overtrad, beschimpte of buiten werking stelde en waar nu half Amerika nieuw heil van verwacht. Zo kan het gaan.

Die Trump deugt niet, en lijkt me erg gevaarlijk. Maar HRC kon toch – los van dat een eerste vrouw historisch zou zijn en haar zo doodgeroemde ervaring – niet heel erg helder krijgen wat het zo dringend maakte om op haar te stemmen. Ze is nu de rem tegen Trump, niet die kandidaat waar iedereen van droomt, zo eentje als de binnenkort vertrekkende POTUS.

Het is close. Maar dat zeggen de media altijd. Wie gaat er naar een al besliste wedstrijd kijken? Maar misschien is het nu wel echt close. Of het is net na middernacht toch al helder dat Hillary Clinton de eerste vrouwelijke president van de V.S. wordt. Iets zegt mij dat we ook dan nog niet af zijn van The Donald.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.