Raar haar

raarhaarVroeger had je de Pruikentijd, toen was er punk, en nu leven we in het tijdperk van raar haar. Kijk maar om je heen. Geert Wilders, Boris Johnson, Donald Trump, alle grote jongens hebben last van raar haar. Het kan ook geen toeval zijn dat de Britse band The Cure nog steeds toert, hun voorman Robert Smith als dé verpersoonlijking van de vogelverschrikker die zijn vingers in het stopcontact stak. Heel raar haar.

Aan Geert Wilders zijn we al heel lang gewend, maar al die peroxide kan natuurlijk niet goed zijn voor je bovenkamer. Ik zou hem adviseren: minder, minder. Boris Johnson wordt vooral geteisterd door het Britse klimaat waar het altijd maar waait en de haren je al snel te berge rijzen. Maar dit zijn toch twee kleine mannen vergeleken bij The Donald. Dat is heel raar haar.

Het haar is niet het hele verhaal bij Trump, al is er wel een heel verhaal over te vertellen. Het is ook de combinatie van raar haar met het zon-uit-een-potje oranje dat zijn gezicht zo teistert. Het ziet er niet fris uit. En dan dat haar. Het is alsof huiden van cavia’s, bevers of soortgelijke knagers uit elkaar zijn getrokken, platgeslagen en met krullers en föhn in sierlijke bochten rond het hoofd van the president-elect zijn geslingerd.

Je kunt je gewoon niet voorstellen dat dit haar gewoon uit zijn hoofd groeit. Dan zou ik me namelijk ernstig zorgen maken over wat er morgen nog meer uit dat hoofd omhoog komt.

1 gedachte op “Raar haar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *