Drijvende vuilstort

cruise.aruba

Een cruise lijkt me leuk als je terminaal bent. Een drijvend voorportaal van de hel. Opgesloten met een paar duizend anderen de hele dag doodgeamuseerd worden en hoppen van haven naar haven. Zo God het mij geeft, ik wacht nog even.

Die varende Vinexwijken zijn ook nog eens een drijvende vuilstort. Al het voedsel dat niet wordt geconsumeerd, wordt overboord gekieperd. Ik begreep dat tot dit jaar ook glas en papier zo de zee in gedonderd mochten worden. Niets mag ons plezier in de weg staan. Lekker ronddobberen in je eigen afval.

Maar we verdrinken zo in ons eigen vuil. Ik las dat de dolfijn het al niet meer trekt in de wateren rond Istanbul. De mens is een beest. Een zwijn, zou ik zeggen. Maar er is hoop. Eco-vriendelijk wordt het natuurlijk niet dat cruisen over de wereldzeeën, maar er is nu wel een vriendelijker begin van het omturnen van mensenvoer in dierenvoer. Dan hoeft het niet de plomp in, maar kunnen hond en knaagdier van onze gerecyclede overvloed genieten.

Het is een initiatief van het Italiaanse rederijbedrijf Costa, u kent ze wel van die omgevallen Costa Concordia en die heldhaftige kapitein die zijn bedrijf voor jaren imagoschade kostte. Hoe dan ook, het lijkt me eigenlijk beter als iedereen gewoon thuis blijft. Dan gaat de aarde wat langer mee. En hoef ik niet te vrezen dat als ik heel ziek word, ik alsnog naar Dubai, Mauritius en Windhoek wordt gevaren om de zon en mezelf onder te zien gaan.

1 gedachte op “Drijvende vuilstort

  1. Onze buren, ooit op een cruise, vonden dat New York wat tegenviel tijdens hun “wereldreis”.
    Een conclusie die zij trokken na een bezoek van 10.00 tot 16.30 uur aan deze stad.
    Je moet toch maar durven na een kleine 7 uur NYC.
    Veel erger echter:
    Bijlmer ooit 40 jaar geleden een vuilnisbak, nu varen deze flats rond met een publiek met een gelijke attitude. Vuilnis: ik flikker ’t gewoon weg. Schande!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.