11/22, 1963

JFK2Op deze dag 52 jaar geleden werd de Amerikaanse president John F. Kennedy vermoord in Dallas, Texas. De moord is inmiddels ouder dan JFK werd. En bijna net zo oud als de moord is het vermoeden dat de moord op Kennedy niet het werk was van één dader, maar dat er sprake was van meerdere schutters en dus van een complot.

De moord op Kennedy is officieel in de schoenen geschoven van de lone nut Lee Harvey Oswald die een dag na de aanslag op zijn beurt in het politiebureau van Dalles werd doodgeschoten door de louche nachtclubeigenaar met Maffia-banden Jack Ruby. Ruby zou de echtgenote van Kennedy het leed van een lang proces hebben willen besparen.

De techniek toen was nog niet ver ontwikkeld en het geloof in de regering en officals was in 1963 veel groter dan nu. Maar met nieuwe techniek en enorm veel onderzoek is het wazige beeld van die 22e november 1963 steeds helderder geworden. Kennedy was het slachtoffer van een samenzwering, van hoogverraad dus. Volgens mij hanteert de VS nu als officieel standpunt dat er sprake moet zijn geweest van meerdere schutters en dus van een samenzwering. Veroordeeld is nooit iemand.

Met internet en WikiLeaks and what have you zou het gestuurde broddelwerk van de Warren Commission die de moord onderzocht vernietigend onderuit zijn gehaald. Inmiddels heeft de tijd zijn werk gedaan. De film van kleermaker Abraham Zapruder waar ik een beeld van gebruik blijft in de kern van de oplossing van de aanslag zitten. Zapruder filmde het fatale schot dat werd afgevuurd van een andere kant dan de autoriteiten ons wilden doen geloven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *