Afgeblatterd

FIFA World Cup 2018 & 2022 Host Countries AnnouncedDe wereldvoetbalorganisatie FIFA is een corrupte bende en Sepp Blatter is al zestien jaar hun Godfather. Vanochtend werden negen hoge bestuurders van de FIFA in Zürich van hun bed gelicht. De beschuldigingen zouden niet misstaan bij de Maffia. Grootschalige, geïnstitutionaliseerde corruptie, witwassen, omkoping en malversaties op grote schaal.

Blatter mocht vanochtend lekker blijven liggen en wordt vrijdag voor een vijfde termijn gekozen door zijn trouwe luitenants die hun ogen sluiten en hun handen dankbaar open houden. Ik vond het prachtig en zo treffend om te lezen dat de (ook opgepakte) vice-voorzitter Jeffrey Webb van de Kaaiman-eilanden komt, een plek die uitsluitend wordt geassocieerd met belastingontduiking en ander fout geld.

Bij de FIFA is van alles te koop, tot en met WK’s toe. Als Qatar meer smeeroliegeld betaalt dan anderen, dan voetballen we in 2022 in een zandbak van 50 graden Celsius.  Hoe kun je überhaupt het begrip fair play nog uitspreken of denken dat je match fixing kunt aanpakken,als je zelf als Wereldvoetbalbond corrupt tot op het bot bent?

Alsof het was afgesproken werden vanochtend in Limburg de nodige Bandidos van hun bed gelicht. Bandidos zijn net FIFA-leden op motoren. Zij ondergraven ons bestuurlijk stelsel, en doen met wapens, geld en drugs nare dingen. Het is geen wedstrijd, maar die Bandidos lijken me een groter gevaar voor de samenleving dan de Blattertjes. Als morgen de grote Europese voetballanden elkaar vinden, dan is er overmorgen een FIFA 2.0 zonder Blatter. In dat tempo zullen we helaas niet worden verlost van de oh zo stoere motormannen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.