Nog nooit zo gelukkig geweest

samsom

Een tijd geleden las ik een artikel over vaders die gelukkiger mannen zijn. Die kon ik in mijn zak steken. Wat ik zelf al ervoer, werd nu wetenschappelijk gestaafd. Hoera! Ik was nu het bewijs van geluk, en sinds de publicatie loop ik nog fluitender door het leven. Nog nooit zo gelukkig geweest.

Iedereen is elke dag bezig om ouder te worden, maar niemand wil het zijn. Het is een rare. En dat terwijl in ouderdom het geluk te vinden is. Geluksprofessor George Vaillant (80 toch al) verkondigde deze week dat ouderdom tot meer geluk leidt. Volgens Vaillant zit het geheim van een gelukkig leven niet in afkomst, rijkdom of intellifgentie, maar in een liefdevolle jeugd en de mate waarin mensen relaties kunnen aangaan.

Bram Moskowicz kan prima relaties aangaan, maar niet altijd met de juiste mensen. Geld lenen van criminelen bijvoorbeeld bevordert niet je geluksgevoel, zeker niet als je niet terugbetaalt. Ik zag Moskowicz gisteren tussen Concertgebouw en Bodega Keijzer, hoog in de jas, filtersigaret tussen de tanden, blik stuurs vooruit, hij zag er ouder maar beslist niet gelukkiger uit. .

Wie het ook niet makkelijk heeft, is Diederik Samsom. Dat eerlijke verhaal moeten we ook maar eens vertellen. De politiek leider van de PvdA ligt links en rechts onder vuur. Slechte peilingen, slecht humeur, de druk wordt Samsom af en toe teveel, zo kon zeker de Telegraaf deze week maar niet genoeg benadrukken: Samsom ‘over de rooie’. Het is een inkoppertje. Benieuwd of hij genoeg relaties heeft gekoesterd om zijn val te stoppen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *