Dit zijn de namen

DitzijndenamenIn Het Parool las ik dat in een extra ledenvergadering van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders Hennie de Haan gekozen is tot nieuwe voorzitter. Ze had haar naam mee, zullen we maar zeggen. Ofschoon zij natuurlijk De Kip had moeten heten.

Soms zit het mee en soms zit het tegen met je achternaam. Op mijn Middelbare School zat een tweeling met de achternaam Poepjes. Op een gegeven moment zijn alle grappen wel gemaakt, maar toch.

Op scholen kom je best veel kindernamenleed tegen. Want welke ouders noemen hun dochter nu Haas? Hebben ze heel hard moeten lachen, snappen ze het echt niet, of moet het kind gehard het leven door? Mijn naam is Haas. Lachuuuh. Maar ja, als Haas kan, dan kan Beer ook, en Wolf. Zijn er ook nog ouders die hun dochter Poes noemen? Het zou me niet verbazen.

Altijd als je denkt dat je alles hebt gehad, dan waait er weer een nieuwe trend langs. Jaren terug had je overal Storm. Storm is even gaan liggen, was dan onze grap op het kinderdagverblijf. Maar je had ook Bikkel en Erts, lekker aards. En toen kreeg je alle Verenigde Staten en zat opeens Alaska de Boer naast je kind, of Texas Jansen.

Ouders kijken niet zo nauw, maar als kind moet je er wel een leven mee doen. En wie afwijkt, wordt gepest en uit de groep geknikkerd. Het is dus niet leuk om Haas of Poes te heten, of Kathmandu Koopman of Bono Blijham. Maar onze fantasie kent geen grenzen, en bij de burgerlijke stand mag bijna alles. Adolf waarschijnlijk ook. Maar dat doe je je kind toch niet aan. Toch?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *