Baja California

HenleyIk kende Chris Zegers eigenlijk alleen maar van de inmiddels bijna bejaarde spotjes van Zwitserleven waar hij uitgestrekt dobberend de suggestie wekte dat wij dat ook konden bereiken als we maar hard genoeg werkten en braaf centjes zouden afdragen. Maar sinds Wie is de Mol vorig jaar is Dirk Christiaan – Chris voor intimi – Zegers hier een huisheld. Wat hebben we van hem genoten, van zijn energie, positiviteit, humor en overgulle lach. Het Zwitserlevengevoel, maar dan op Sri Lanka.

Gisteren was Chris plotsklaps In Mexico als gids voor het BNN-programma 3opReis en weer was er dat aanstekelijke enthousiasme en dat gevoel van de-dag- is- nog-maar-net-begonnen. En Chris was helemaal niet meer te houden toen hij in Todos Santos op het schiereiland Baja California Hotel California binnenstapte, de fraaie slaapplaats die het decor en het titelnummer voor het grote doorbraakalbum van The Eagles werd. ‘Het enige hotel waar je niet uit kunt checken’ grapte Chris, en van hem kon ik het hebben.

Hotel California, dat is zo aan het eind van mijn middelbare schooltijd, de grens tussen school en verder, net als Hotel California voor The Eagles de grens markeerde tussen de half-akoestische cowboys van de country rock en de overstuurde en snuivende stadionact die ze met het enorme succes van Hotel California waren geworden. Maar iedereen vond en vindt het mooi, en als er geen bloedige aanslagen in Parijs waren gepleegd dan had het magnum opus van Don Henley c.s. nog steeds op 1 in plaats van op 3 in de Top 2000 gestaan. Imagine that.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *