It Was Twenty Years Ago Today

KurtCobainOver de doden weinig slechts, zeker als je het fantastische nummer Smells Like Teen Spirit hebt gecomponeerd, misschien wel de meest energieke, electrifying single ooit, een rondtollende power plant op 45 toeren.

Vandaag is het twenty years ago dat Kurt Cobain zichzelf door het hoofd schoot. De frontman van Nirvana en de Godfather van de Grunge besloot niet ouder dan 27 te willen worden. Een moeilijke jeugd is een bron van creativiteit, maar de vlam van Cobain ging wel heel jong uit.

Smells Like Teen Spirit vond en vind ik fantastisch, maar ik was niet echt een fan van Grunge en alle schurende gitaren uit Seattleland. Niet voor niets vind ik het album MTV Unplugged in New York het interessantste dat Nirvana ooit maakte. Daar schuurde de ziel, niet de snaren: where the bad folks go when they die..

Kurt Cobain is een icoon, Mr Generation X, en sterren die doodgaan lijken alleen nog maar krachtiger te gaan schijnen. Zijn dochter zal nu ongeveer volwassen zijn, zolang is het inmiddels geleden. Here we are now, entertain us. De een zal tranen laten vloeien vandaag, de ander denkt Nevermind.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.