Oklahoma’s Got Talent

john-fullbright-72f64f5bdc2e8c0ca0379e5acae0a454c515a210-s6-c30Het was het weekend van The Rolling Stones. Jagger c.s. waren het hoogst denkbare hoogtepunt, of – zoals het ook wel klonk – de mannen van de rock and rollators. Op wat begon als een mooie Pinksterdag was Metallica de best denkbare soundtrack voor een hels onweer. En Het Parool jubelde over het concert van Paul Weller in Paradiso.

Mooi allemaal. Maar echt mooi was het optreden van John Fullbright vanavond in Paradiso, maar dan in de kleine zaal. Fullbright is een new kid in town, 26 jaar jong, uit Oklohama, en in zijn eentje viel hij Paradiso aan, gewapend met gitaar, piano en harmonica’, en zijn indrukwekkende stem en songs.

Een markante jongeman. Al genomineerd voor een Grammy. Hij heeft – op enige afstand – iets weg van een jonge Brian Wilson, of een gepimpte Glenn Campbell, of Jon Voight, en op de piano wil hij wel aan Randy Newman doen denken.

Een markante jongeman. Een groot talent. Een getalenteerde songsmith. Luistert naar zijn nieuwe cd Songs, een album vol met wat de titel al duidt: songs, liedjes dus, over verloren liefdes en ander verdriet, het is universeel en van alle tijden. John Fullbright. Nu kostte een kaartje € 13. Over tien jaar koop je voor hem een dagkaart Pinkpop.

3 gedachten over “Oklahoma’s Got Talent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *