Genoeg minder

GenoegWe moeten het even over Geert hebben. En dan niet boer Geert, die geile, maar Geert Wilders, die hitsende. Ik ben hem even kwijt. Ik vond hem zo helder. Over minder. Als wij dat dan wilden, dan zou hij dat regelen. Minder Marokkanen. Minder Islam. Minder tolerantie. En waar komt hij nu dan mee? Een verkiezingsaffiche met ‘Genoeg is Genoeg.’ Hoe bedoel u?

Is genoeg nu minder, of is het al zoveel minder dat het genoeg is. Wat bedoelt Geert? Waar gaat het over? Of gaat het nergens over? Misschien is het wel een briljante slogan, dat ‘Genoeg is genoeg’. Je benoemt niet wat je bedoelt, en toch weet iedereen waar je het over hebt. En wie dat ‘minder’ te hard vindt, die vindt ‘genoeg’ misschien net wat netter. Zo maak je foute politiek salonfähig. Genoeg minder. Genoeg is genoeg.

Ik moest eerder deze week al even aan Geert denken toen de Italianen het hadden over de onbeschaamde barbaren uit Nederland die Rome poogden te slopen. Wilders piste niet in Romeinse fonteinen of vergreep zich aan de Spaanse trappen, maar hij is natuurlijk niets minder dan een ware hooligan, sloper van wat wij dachten dat een fatsoenlijk land was.

Ook ik dacht vanmiddag dat genoeg wel genoeg is. Geïnspireerd door Chelsea-goalie Courtois en Ajax-doelman Cillissen lukte het me vanmiddag met SC Buitenveldert een punt te pakken bij AFC. De strijd om plaats vier eindigde uiteindelijk in 2-2. Punten verloren, punt gewonnen. Misschien wel net zoiets als met Geert. Genoeg is genoeg. Punt gemaakt. Punt gewonnen. Dus dan kan het even wat minder. Om straks te winnen. Genoeg is dus niet genoeg. Dat u dat weet. Niks meer, niks minder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.