Het orakel van Rotterdam

AboutalebDe PvdA lijkt op sterven na dood. De voorheen grote volkspartij dreigt een voetnoot in de eigen geschiedenis te worden. Maurice de Hond pollt nog 8 zetels voor de partij die er nu 38 heeft. Crisis in de tent, lijkt mij. Toch blijft het oorverdovend stil in rode kringen. Niemand die weet hoe het moet. De hoop dat het misschien meevalt. Terwijl de redding toch zo nabij is. Zijn naam is Ahmed Aboutaleb. Het orakel van Rotterdam.

Aboutaleb is inmiddels een grote meneer. Het is een heel eind van Beni Sidel en een ezel naar de Coolsingel en een ambtsketting. Onder zijn leiding zou de PvdA weer meetellen, zo peilde – jawel – Maurice de Hond. En Aboutaleb zou ook Mark Rutte kunnen verslaan. Dus wat let ons nog om Aboutaleb op het schild te hijsen?

Wat Aboutaleb tegenhoudt is Aboutaleb zelf. De partijtop zou grote reserves hebben. Hij is pompeus, redelijk dol op zichzelf, eerder een orakel dan een politicus, en men vreest voor eenzelfde drama als met Job Cohen die de prijs van een heel brood niet wist en zich geen raad wist in de rol van oppositieleider. Maar toch: met Samsom gaat de PvdA de oorlog niet winnen, laat staan de verkiezingen. Aboutaleb wacht rustig af. Zijn tijd komt nog. Dat orakel ik u.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.