Het spoor bijster

Rembrandt2Wat is er toch aan de hand met ons land? We staan heel hoog op het lijstje van rijkste landen, maar gelukkig worden we er niet van. Integendeel, het is gejammer en geweeklaag, en menigeen lijkt het spoor gans bijster. De moeder van Gerard Joling kan niet meer rustig op de fiets naar de kerk. De NS vraagt scholen hun roosters aan te passen omdat oude treinen worden afgedankt terwijl de nieuwe nog in bestelling zijn. Reken maar niet op een zitplaats, baste interim-stationschef Roger van Boxtel. Alsof veel treinreizigers dat nog deden..

En wat was het mooi dat na de uitverkoop einde 19e eeuw ‘we’ twee Rembrandts terug zouden brengen naar hun vaderland. Maar dat liep niet echt lekker. Er moest bakzeil worden gehaald, de minister jokte, de Franse haan kraaide driemaal en daar zaten we opeens met een rare 2-voor-1-regeling waar eigenlijk niemand tevreden over is en waar Maerten Soolmans en Oopjen Coppit hun wenkbrauwen wel bij gefronst zouden hebben. Kon Wim Pijbes eindelijk zijn eigen Rembrandt kopen, zit die vermaledijdde politiek weer dwars.

En dan was er nog het favoriete tijdverdrijf op het Binnenhof, het laten bungelen van bewindslieden. Deze week was de beurt aan Wilma Mansveld en de puinhopen van ProRail, dat – u weet het vast – geen staatsbedrijf is maar wel 100% eigendom van de Staat. Dat is voor de fijnproevers. Bottom line is wel dat de Kamer er niet over gaat, en de staatssecretaris toezichthouder is. Maar daar zat de kneep. Dat toezicht rammelde, net als die oude treinen van Van Boxtel. Er komt een onderzoek, en tot die tijd mag Mansveld op de bielzen blijven zitten.

Bij Justitieministers Van der Steur kwamen de excuses er wat lastig maar behoorlijk frequent uit. Hij was genaaid door zijn ambtenaren, maar dat moet je natuurlijk niet zeggen, dus Van der Steur trok boetekleed over boetekleed en is nu dringend gemaand de stal die zijn ministerie is te reinigen. Een kwartier voor zijn Kameroptreden bood politiechef Bouman zijn ontslag aan. Dat hielp Van der Steur natuurlijk ook niet echt. De Belchinezen houden het op een vertrek van Van der Steur nog voor de Kerst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *