Klaver troef

KlaverDe nieuwste Neerlands Hoop in Bange Dagen heet Jesse Klaver. De snotneus van GroenLinks is overnight het symbool geworden van hoop en nieuw elan ter linkerzijde. Ik weet nog niet of dat veel over Klaver zegt of juist alles over de rest. Hij doet in ieder geval zijn beste best om anders over te komen dan de zittende oude hap, ofschoon Klaver met vijf Kamerjaren ook al richting routiniers gaat.

Maar Klaver heeft het aanstekelijke en aantrekkelijke van de jeugd. Hij ziet er goed en strak gepakt uit, een lekkere kop met haar, is likeable en het taalgebruik is ook helemaal van nu. In zijn Volkskrant interview vandaag turfde ik téring, fucking hell, supergoeie vraag, wauw, en nou, joepie! Pechtold komt niet verder dan pang!pang! Nee, van die Klaver gaan we nog veel horen.

Na dit weekend gaan we een tijdje even iets minder horen van Felix Rottenberg. Nadat hij Samsom de AHarry Piekema van het kabinet had genoemd en Dijsselbloem een supertechnocraat, was het sociaaldemocratische geduld met Rottenberg op. In DWDD en in zijn eigen column in Het Parool vandaag mocht hij vals mokkend en onbegrepen de aftocht blazen.

Het was me het weekje wel zo in en rond Den Haag. En altijd als je denkt dat het niet niveaulozer kan, mag Frits Wester van premier Rutte uitgelekte stukken uit de Miljoenennota voor gaan lezen op een persconferentie. How low can you go? Politiek bedrijven is volgens Klaver gereduceerd tot ‘gekruidenier’. Misschien had Rottenberg dan toch gelijk met zijn Diederik Piekema.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *