Steur maar door

SteurHet is best raar. Een brief aan jezelf sturen. Dat is wat de huidige minister van Justitie en Veiligheid Ard van der Steur deed toen hij nog Tweede Kamerlid was. Hij schrapte en redigeerde dat het een lieve lust had in een brief die zijn partijgenoot Ivo Opstelten aan de Tweede Kamer moest sturen over ‘het bonnetje.’ Een brief aan Ard dus. Krijg je ook een keer post. Van jezelf.

Het bonnetje. Struikelblok en schaampunt. De commissie Oosting kon in twee termijnen geen dampende doofpot vinden, maar als dat klopt dan passen toch zeker de woorden clownerie, gestoethaspel, dilettantisme, afschuiverij en obstructie en vult u zelf maar aan. Het is geen fraai gezicht hoe de macht zich uit de problemen poogt te wurmen. 

Van der Steur heeft al zo vaak ‘sorry’ gezegd dat hij nu maar eens iets anders prevelt. Over de brievenschrijverij en -redactie zegt hij nu: ‘Ik ging te ver.’ Maar ik hoor nu plots geen ‘sorry’ meer. Misschien als je zegt dat je te ver ging dat dat dan al een soort sorry is. Ik ken niet alle codes.

De minister vindt dat hij ‘eerder een grens had moeten trekken.’ Wat een diepe wijsheid. Maar dat hij dat niet deed, geeft aan dat hij het lesje over de scheiding der machten nooit goed heeft begrepen. En zo blijf je ‘sorry’ zeggen. Maar later kan hij tegen zijn kleinkinderen pochen dat hij het toch maar voor elkaar kreeg om ooit post van zichzelf te krijgen. Dat hij voor de rest van Nederland daarmee de risee van het Binnenhof werd, was hem ontgaan, net als zo veel andere dingen. Treurig type.

2 gedachten over “Steur maar door

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.