VVDeal

BonnetjeDe deal die officier van justitie Fred Teeven in 2000 sloot met crimineel Cees H. heeft nu vijftien jaar later een derde VVD-slachtoffer geëist. Na de crime fighters Teeven en Opstelten vertrok vandaag kamervoorzitster Anouchka van Miltenburg. De vraag is of het hier bij blijft. Fredje Teeven is na zijn val als staatssecretaris nu kamerlid en wederom wegstuurbaar, en ook de druk op premier Rutte en zijn rol – of het gebrek daaraan – in de bonnetjesaffaire neemt toe.

Tikje triest toch, die VVD. De zelfverklaarde partij van de misdaadbestrijding lijkt nu zelf op een boefjesclub vol jokkers, stuntelaars en doofpotters. En Justitie, het OM en de Politie verkeren onder VVD-bewind in schandalig heftige staat van afbladdering en wanorde. Het is van een ontluisterend niveauloos gestuntel.

Vanmiddag viel Anouchka van Miltenburg. Tussen het zaterdagse shoppen door kwam ze even langs om te vertellen dat ze niets verkeerd had gedaan, zo ontzettend leuk had gewerkt met het parlement waar ze zo dol op is, en ze leek vooral totaal niet te beseffen waarom zij over zichzelf was gestruikeld. Menig Kamerlid slaapt straks opgelucht in wetende dat deze brekebeen nu zonder hamer zit.

Intussen weet nog steeds niemand waarom Teeven in 2000 die deal met Cees H. moest maken. In ruil voor een miljoen of vijf zal deze crimineel toch het nodige verteld moeten hebben over wat hij van wat foute vriendjes wist. Wat ik dan toch wel weer grappig vind is dat er van dit soort skimmy deals na lang zoeken toch gewoon bonnetjes blijken te zijn. We zijn toch meer een land van kruideniers dan van crime fighters.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.