Wad een lul

wolkers op plaat 001

Je gelooft vaak je ogen en oren niet. Zeker niet als het gaat om bureaucratische rimram en idiotie. Zoals de Haagse straatveger Harry die door de gemeente werd ontslagen maar nu moet gaan straatvegen om zijn uitkering te behouden en werkervaring op te doen. Zo. Kom daar maar eens overheen, denk je dan. Nou, dat is voor de gemeente Eemsmond een makkie. Let op.

De Waddeneilandvlekken Rottumeroog en Rottumerplaat – slechts bewoond door vogel en zeehond – moeten straatnaamborden en huisnummers krijgen, zo vindt een overijverige pennenlikker van de gemeente Eemsmond waar beide zandvlaktes onder vallen. Welkom in Kafkaland.

Er woont niemand op de eiland, behalve een seizoenarbeidende vogelwachter. De eilanden zijn beschermd natuurgebied, maar Eemsmond heeft de wet en het gelijk aan haar zijde, zo stelt de gemeente. Want er is de wet BAG, Basisadministraties Adressen en Gebouwen. Dus er moet een straatnaambordje komen. Staatsbosbeheer verbijsterd. Het ministerie begrijpt het niet. Dus wordt het tijd voor Kamervragen.

Die Kamervragen werden in 1971 misschien ook wel gesteld over Jan Wolkers die zijn schrijfverblijf op Rottumerplaat in boek en op foto met zonovergoten lid etaleerde. Dat was schokkend voor braaf Nederland. Maar nu niets meer vergeleken met het BAGgermannetje van Eemsmond. Wad een lul. Buitencategorie. Langzaam afzinken in een slufter. Samen met de behandelend ambtenaar van Haagse Harry.

2 gedachten over “Wad een lul

  1. Hey maar Kasper, die foto kan niet genomen zijn op Rottumerplaat, want ik zie rechts achter Jan een boerderijtje. Zouden wij verder kunnen inzoomen dan hadden
    wij vast ook een huisnummer op dat boerderijtje ontdekt. Jan staat trouwens voor
    een deur met naamplaatje en zonder huisnummer. Dat dan weer wel.

    • Axel, je hebt gelijk. Misschien wel Jan zijn geliefde Texel. Foto deed het echter wel leuk, en facebook heeft ‘m niet op zwart gezet. Dat dan weer niet.

      Kasper

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *