Kut twitter

TweetsNu we het toch over Steenbergen en beschaving hebben. De meeste scheldtweets komen ook uit Brabant. Eindhoven en Tilburg zijn nationaal koploper in elkaar in maximaal 140 tekens het aller vreselijkst te wensen. In Amsterdam beseffen we het beste dat een groot aantal scheldwoorden is gevormd met behulp van woorden uit de seksuele sfeer, vooral de geslachtsdelen. In 020 is ‘kut’ veruit favoriet. ‘Godverdomme’ is een goede tweede, ‘lul’ staat op drie.

We schelden wat af. In Den Haag is ’tering’ favoriet, de Domstad heeft het meer op ‘flikker’. Maar het is toch wel wat braaf allemaal, en weinig creatief. Zelfs die hooligans in Steenbergen hadden het over een ‘piemel’ die er bij een keurige mevrouw maar eens in moest. Dat had ik dan grover, scherper en snediger verwacht. Dus heb ik mij – als inspiratie voor derden – gestort in het heerlijke boekje ‘Luilebol’, Het Nederlands Scheldwoordenboek van Hans Heestermans.

Het boekje van Heestermans is van ver voor twitter, maar blijft een heerlijke bron voor schelden. Keutelkut kost je zes tekens meer, maar dan heb je ook wat. Of Kutje de Bruin, kut op wielen, sufkut of kut met klapdeuren, maar die laatste is dan weer wat erg lang. En lul kan ook best met wat meer liefde worden behandeld. Kies eens voor lulmajoor of lul met handvat. Of ga lekker out of the box. Wat dacht je van walvisreet, trekhaas, zeldzame zaadschieter, greppeldel, kermisslet, of natte kip?

Schelden doet geen zeer, hoor je vaak. Dat is niet waar. Google maar even op twitter en schelden en dan zie je hoe het ongebreidelde gebrul van kanker hier en pestpleuris daar veel pijn doet. Ik kende hem nog niet, maar de kreet ‘kanker grappig’ moet toch wel ergens op de IQ-bodem liggen. Welke lul of kut dat godverdomme heeft bedacht…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *