De hoed van Memphis

MemphisDoe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Het is een zin die als geen ander past bij onze diep ingeslepen Calvinistische kleimentaliteit. We houden niet van fratsen, van raar gedoe, en van extravagantie. En dus valt heel het land over de hoed van Memphis. Want Memphis houdt wel van extravagantie en provoceert met graagte de fletse azijnzeikers en zuurkijkers.

De uitschakeling van Oranje voor het Ek lijkt alweer verdrongen. Het is nu de hoed van Memphis. En die had mag hij al helemaal niet op omdat hij niet goed speelt. Als hij nu de sterren van de hemel zou spelen, dan zouden we het hem vergeven. Maar nu moet Memphis gewoon normaal doen, als je zo slecht speelt en in Manchester zelfs op de bank moet zitten, dan verdien je geen hoed. God, wat een klein land zijn we toch.

En nu we het toch over beeldvorming hebben. Gisteren kregen de vrouwelijke advocaten van Van Essen Advocaten de volle medialaag over zich heen. De vakwebsite Advocatie vergeleek de foto van het kantoor met een escortservice. Platter gezegd: vrouwen die er goed uitzien en zichzelf zelfbewust presenteren zijn eigenlijk allemaal hoeren. Lekker. Een vergelijkbare foto van mannelijke advocaten zou vast niet de reactie van rondneukers hebben gekregen.

Maar in plaats van verlekkerd naar de buitenkant te kijken, had Advocatie beter wat in de website van het kantoor kunnen neuzen. Dan had hij gelezen dat Van Essen Advocaten door vecht waar anderen stoppen. Zij afficheren zich als de beste strafrechtadvocaten in 020. En hoe ze dat doen? “Wij zijn bereid om verder te gaan dan andere kantoren, niets is hierbij te gek.” Zo. Vrouwen met ballen. Maar iets zegt me dan dat de fotografie voor de site zeer welbewust is gekozen. Niets is immers te gek. En het legt hen geen windeieren. Iedereen kent nu Van Essen Advocaten. Hoedje af.

2 gedachten over “De hoed van Memphis

  1. We zijn natuurlijk ook een heel klein land. Goed dat we ons ook steeds meer zo gaan gedragen en ons niet beter voor proberen te doen dan we zijn. Kruidenierende knieperige krentenkakkers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *