Firma List en Bedrog

VWNet als dat oude vrouwtje in een Golf-commercial, bleek Volkswagen toch niet zo betrouwbaar te zijn. Het geknoei met dieselemissies brengt de Duitse trots op de mestvaalt waar ranzige reputaties liggen te rotten. Wat een kevers daar in Wolfsburg.

Het was me so-wie-so wel het weekje van de Firma List en Bedrog. Zo was er futurologist en trendwatcher Adjiedj Bakas die bij de Amsterdamse VVD zijn kijk op de drukke hoofdstad gaf en wat er moest gebeuren. Hij pleitte voor aardiger zijn maar vooral voor hotelontwikkeling bij het Centraal Station. En laat dat nu net de plek zijn waar Bakas zelf belangen heeft. Hij hoefde dat niet te melden, vond hij, want ‘iedereen wist er van.’ Tsja.

Guus Beumer is dan weer een categorietje hoger. Deze directeur van het Nieuwe Instituut in Rotterdam heeft er een handje van om opdrachten aan partners, vrienden en naar nu blijkt ook aan zichzelf te geven. Hoe knap. Minister Jet Bussemaker vond het eerst allemaal wel prima, maar nu wordt er toch serieus onderzoek gedaan naar Beumer. Ik zie wel een hoofd gaan rollen.

Misschien rolt dan wel het hoofd van minister Van der Steur mee door de straat. De justitieminister heeft maar liefst vijf dagen nodig om uit de krochten van zijn ministerie en het OM het ware verhaal over de fotoshoot van Volkert van der Graaf boven water te tillen en de Kamer te informeren. Dat walmt niet lekker.

En dan is er natuurlijk Johan Cruyff. Nummer 14. De Verlosser. U weet wel. De man van de fluwelen revolutie bij Ajax. Deze week tot op het bot gefileerd door zijn voormalige zoon Marco van Basten die exact duidde wat die coup van Cruyff was en is: één grote komedie, een Fabeltjeskrant, en alles om de macht.’ Beter had ik het niet kunnen verwoorden. Als Volkswagen niet zo mega had geknoeid, dan was de prijs voor de beste Firma List en Bedrog deze week vast naar Johan Cruyff gegaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.