Goalsingel

Feijenoord. foto VINCENT MENTZEL 1970Als mijn ploeggenoot Andreas dit leest, dan betekent dit dat hij God zij geloofd het ongetwijfeld heftige biergelag na de zege van Feyenoord op PSV heeft overleefd. En dat is voorwaar geen geringe prestatie, zo vlak na de als historisch gevoelde zege op Manchester United en de aansluitende bestorming van de Rotterdamse horeca.

Ik ben om de hoek geboren, in Vlaardingen, woonde ook een aantal jaren in 010, maar  had niet echt wat met Feyenoord, op jonge leeftijd had ik mijn liefde al aan Ajax toegezegd. Mijn geheugen zegt mij dat ik Feyenoord ooit twee maal in het echt heb gezien. Ik herinner mij een spannende 2-3 bij Sparta-Feyenoord op het oude Kasteel en een UEFA Cupwedstrijd in najaar 1972 tegen OFK Belgrado, ontsierd door de heftige krachttermen van mijn broer richting het toen nog arbitrale trio.

Het is mooi dat Feyenoord – van 1908 – eindelijk weer echt serieus meedoet in de vaderlandse competitie, het zou ook tijd worden. Te lang was de grote club met de grote aanhang toch een beetje het lachertje, gegijzeld door schulden uit een inmiddels grijs verleden waar de naam Jorien van den Herik altijd aan verbonden blijft. Verkeerde mensen, verkeerde keuzes, verkeerd geld, verkeerde spelers, het heeft veel te lang geduurd. Nu graag hand in hand voorwaarts.

En vergeet niet met alle misère die was: het is een grote club daar op Zuid, de club van De Kuip, De Kromme, Erst Happel, het brilletje van Van Daele, suppoost Crooswijk, Ove Kindvall, Piet ‘hondenlul’ Romeijn, Coentje, Beertje, Puck, Wim Jansen en de ijsbal, de meeuw van Eddy Treytel, en de tovenaar van Tatabanya. Een rijk verleden, kortom. Benieuwd of dat een vervolg krijgt. Na zes wedstrijden al vijf punten ‘los’, wat een weelde. De Goalsingel wordt al opgepoetst. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *