Haatsnor

DerksenMarokkanen deugen niet. Dat weet iedereen. Er zijn er ook veel teveel. Maar daar gaat Geert dus wat aan doen. Op de voetbalvelden zijn er ook veel teveel. En dat leidt tor rotzooi en ellende. Daar doet Johan Derksen dus wat aan. En Edith Schippers. En Mark Rutte. En iedereen die snel op de rammelende bagagedrager kon springen van Johan Derksen, de haatsnor van Voetbal Inside.

Johan Derksen wil niet deugen. Dat weer iedereen. Je ziet en hoort hem ook teveel. En hij heeft meninkjes. Lekker stellig en scherp. Lekker pissen, poken en porren, lekker plat en grof, hij weet alles heel goed, hij was namelijk hoofredacteur van Voetbal International, hij sprak Johan weleens, en hij was vooral ook de slechtste back die er ooit op de Nederlandse velden rondliep, en een gemene schopper, en gedrag en karakter liggen in elkaars verlengde, zo lijkt het.

Dus die Derksen weet wel waar hij het over heeft als hij het over die etterige Marokkanen heeft. Hij ziet zichzelf. En daar is hij dol op. Hij ‘benoemt’, schoffeert, trapt na , brandt af, en noemt een tafelgenoot graag paardenlul, niet omdat het moet, maar omdat het kan.

Maar wat een beschaving trof ik enkele weken bij onze thuiswedstrijd tegen Nieuw West United, een elftal met uitsluitend Marokkanen. Volgens de Wet van Derksen zijn dat er veel te veel en moest het wel fout eindigen. Maar het was met voorsprong de sportiefste wedstrijd van het seizoen. Maar ja, wie wil dat nu horen?

Ik zag vanochtend een tweet van Özcan Aykol met een aardig citaat van ex-prof Dries Boussatta: ‘De verontwaardiging is zo selectief. De man die de pop van Vermeer ophing, de supporters van PSV die muntjes gooiden naar bedelaars in Madrid, de aanhangers van Feyenoord die Rome sloopten, dat zijn Hollanders, maar dan zijn het opeens hooligans, en als Marokkanen het doen zijn het geen hooligans, maar Marokkanen.’

Ik zeg: Hakim Ziyech. Beste voetballer in de Nederlandse competitie. Geboren in het nieuwe land, in Dronten. Speelt voor Marokko. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. Jammer is het wel. Ik had hem graag erbij gehad in Oranje. En bij Ajax. Maar ja, Marokkanen, daar moet je er niet teveel van in je elftal hebben. Of in je land. Nietwaar, Johan Derksen?

4 gedachten over “Haatsnor

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *