Losersvlucht

AjaxGod hebbe zijn ziel, maar ik hoopte vurig dat met het verscheiden van de Verlosser Ajax in rustiger vaarwater zou komen en dat de focus weer op topvoetbal werd gelegd in plaats van slachtpartijen in de media en bloedbaden in bestuurskamers. Maar Ajax en topvoetbal zijn begrippen die niet meer bij elkaar passen. Gisteravond in Rostov aan de Don werd een inferieur en aan alle kanten falend opgepimpt jeugdteam genadeloos afgedroogd. Dieper door het ijs kun je niet gaan.

In en rond de Arena wordt nog gedroomd van meedoen in Europa, maar de harde werkelijkheid is dat dit Ajax daarvoor al jaren is afgehaakt. Het is te licht, te jong, te onervaren en te middelmatig. De club lijkt meer geïnteresseerd in een gevulde kas dan een sterk en veerkrachtig team. Want je kunt Europese ambitie niet invullen met de aanschaf van twee Colombianen van 18, een uitgebluste Duitse ex-international (speciaal aanbevolen door Raffie van der Vaart) en een gehuurde centrumspits die eigenlijk geen centrumspits is. Daar schrikken ze niet van in Rostov, daar maken ze gehakt van.

De hand blijft op de knip bij Ajax, nieuwe trainer Bosz lijkt ook niet betrokken te worden in aan- en verkopen maar zijn hoofd zal wel als eerste op het hakblok worden gelegd. Nu verdwijnt ook nog Nederlands nummer 1 goalie en zijn vervanger is een nog niet helemaal uitgerevalideerde Krol die in Newcastle vooral heeft laten zien een aardige clubkeeper te zijn, nothing more.

Volgens mij wil de achterban zelf wel de benodigde 11 miljoen ophoesten om de voetbaltovenaar Hakim Ziyech naar de Arena te halen, en dat zou het begin kunnen zijn van iets mooiers dan het tranengenerende gehannes in Rostov gisteren. Rio bracht ons het nare begrip losersvlucht en daar moest ik direct aan denken toen in Rostov het laatste fluitsignaal klonk. De losersvlucht van Ajax terug naar Amsterdam. Met nu hopelijk het begin van bezinning en besef dat het zo nooit meer wat wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.