Pretty in Pink

ajax.roze

Rare jongens, die harde kern Ajax-supporters. Die schrijf je niet de wetten voor, die bepalen zelf wel waar je een kampioensfeest viert. Want zij zijn de ware supporters met Ajaxhart en dito bloed. De rest zijn neppers, meelopers, provincialen, kut-kanker-boeren, om on topic te blijven.

Maar hoeveel ze bij tijd en wijle ook slopen, eigenlijk willen ze dat alles hetzelfde blijft. Ajax had nooit moeten vertrekken uit De Meer. Het nieuwe logo degradeert Ajax tot een tuinkabouter. En het nieuwe zwart-met-roze-uitshirt is voor homo’s.

Het komt allemaal door die bobo’s, die zakkenvullers, die niets van voetbal snappen maar wel met hun dikke reet vooraan staan. En die nu met dat nieuwe shirt Ajax een ‘multikul homo-imago’ geven. De mannen zijn op hun pik getrapt en hun eergevoel wordt op een ‘zeer onaangename manier aangetast.‘ Mietjes.

Maar de harde heterokern heeft ook een tegengeluid. Veel supporters vinden het prima. ‘Zolang ze maar niet op hoge hakken gaan voetballen.‘ Zo kan het ook. Met een beetje humor en relativering. Maar ja, je eergevoel. Niks Pretty in Pink.

De leukste was toch de uitsmijter van een supporter die het geen bal kan schelen: ‘voor mijn part spelen ze in hun blote reet, zolang ze maar winnen.’ En de verkoop van het nieuwe shirt gaat sky high. Ajax heeft geen zin te buigen voor een minderheid die niet wil dat een minderheid zich op valse gronden zou kunnen herkennen in ‘hun’ club. Zo, die zit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *